De Stichting Indische Ouderenraad Haarlem heeft in 2002 het initiatief genomen om een woongroep voor Indische ouderen te realiseren. In samenwerking met de wooncorporatie ‘Pre Wonen’ werd in 2007 een overeenkomst getekend waarbij de wooncorporatie 27 appartementen en een grote ontmoetingsruimte heeft gebouwd in de Europawijk/Schalkwijk in Haarlem. De Stichting heeft destijds de toekomstige bewoners voorgedragen uit haar donateurs bestand. De bewoner gaat een huurovereenkomst aan met de wooncorporatie ‘Pre Wonen’.

De woongroep is bedoeld voor personen die zelfredzaam zijn en mee willen doen aan de activiteiten die worden ontplooid om te komen tot een betere Indische oude dag. De woongroep kent geen zorg, de woningen zijn geen aanleunwoningen en men blijft zelfstandig wonen. De appartementen hebben een oppervlakte van 91m2 en bestaan uit een woonkamer met open keuken,
2 slaapkamers en een inpandige berging. De woningen zijn levensloopbestendig gemaakt.


Eind 2009 werd begonnen met de bouw van het appartementencomplex en in december 2010 werd het complex opgeleverd. Alle 27 appartementen zijn toegewezen aan de eerste gegadigden onder de SIOH donateurs.

Er is een wachtlijst en nieuwe gegadigden moeten er rekening mee houden dat het 2 tot 5 jaar kan duren voordat een appartement vrij komt. Het SIOH bestuur bepaald volgens hun interne criteria wie wordt toegelaten tot de woongroep.

Momenteel is het SIOH bestuur in onderhandelingen met een projectontwikkelaar i.c.m. andere organisaties om wederom een eventueel nieuwe woongroep, met zorg voor Indische ouderen in Haarlem te realiseren.

SIOH wooncomplex “Lieflijk Indië”
Stichting Indische Ouderenraad Haarlem
S I O H
Home
Doel en Missie
Agenda
Informatie
Fotoalbums
Donateur worden
Bestuur/Contact